Зараз в ефірі
Динаміки до
Зараз в ефірі
Макс Барських Береги

Що не варто вживати при застуді, щоб швидше одужати

Що не варто вживати при застуді, щоб швидше одужати
14.03.2025
136
Під час застуди та ГРВІ (гострої респіраторної вірусної інфекції) важливо не тільки вживати корисні продукти, але й уникати тих, які можуть погіршити стан або уповільнити одужання. Ось список того, що не варто їсти та пити під час ГРВІ:

Жирна та важка їжа: Смажене м'ясо, ковбаси, фастфуд.

Вони важко засвоюються і можуть викликати додаткове навантаження на організм.

Солодощі та цукор: Торти, цукерки, газовані напої.

Цукор сприяє розмноженню бактерій і може послаблювати імунну систему.

Алкоголь: Вино, пиво, міцний алкоголь.

Алкоголь зневоднює організм і погіршує загальний стан.

Кофеїн: Кава, міцний чай, енергетики.

Може спричинити зневоднення та погіршити сон, який важливий для відновлення.

Гостра їжа: Прянощі, чилі, соуси.

Може подразнювати горло та слизові оболонки.

Кислі продукти: Цитрусові у великій кількості, кислі соки.

Можуть подразнювати запалене горло.

Сирі продукти: Сире м’ясо, риба, яйця.

Під час хвороби імунна система ослаблена, і є ризик отримати додаткові інфекції.

Натомість краще обирати легкі супи, каші, овочеві рагу, фрукти з низьким вмістом кислоти (наприклад, банани), трав'яні чаї, нежирне м’ясо (курка, індичка) та багато рідини (вода, теплі чаї, бульйони).
object(MusicInfo_Model)#28 (21) { ["table"]=> string(4) "info" ["appends"]=> array(1) { [0]=> string(4) "date" } ["timestamps"]=> bool(false) ["primaryKey"]=> string(6) "absnum" ["connection":protected]=> NULL ["perPage":protected]=> int(15) ["incrementing"]=> bool(true) ["attributes":protected]=> array(16) { ["absnum"]=> int(343) ["title"]=> string(93) "Що не варто вживати при застуді, щоб швидше одужати" ["title_rss"]=> string(0) "" ["adate"]=> string(19) "2025-03-14 17:00:00" ["trans"]=> string(60) "shcho-ne-varto-vzhyvaty-pry-zastudi-shchob-shvydshe-oduzhaty" ["subtitle"]=> string(89) "Список того, що не варто їсти та пити під час ГРВІ" ["body"]=> string(2866) " Під час застуди та ГРВІ (гострої респіраторної вірусної інфекції) важливо не тільки вживати корисні продукти, але й уникати тих, які можуть погіршити стан або уповільнити одужання. Ось список того, що не варто їсти та пити під час ГРВІ:

Жирна та важка їжа: Смажене м'ясо, ковбаси, фастфуд.

Вони важко засвоюються і можуть викликати додаткове навантаження на організм.

Солодощі та цукор: Торти, цукерки, газовані напої.

Цукор сприяє розмноженню бактерій і може послаблювати імунну систему.

Алкоголь: Вино, пиво, міцний алкоголь.

Алкоголь зневоднює організм і погіршує загальний стан.

Кофеїн: Кава, міцний чай, енергетики.

Може спричинити зневоднення та погіршити сон, який важливий для відновлення.

Гостра їжа: Прянощі, чилі, соуси.

Може подразнювати горло та слизові оболонки.

Кислі продукти: Цитрусові у великій кількості, кислі соки.

Можуть подразнювати запалене горло.

Сирі продукти: Сире м’ясо, риба, яйця.

Під час хвороби імунна система ослаблена, і є ризик отримати додаткові інфекції.

Натомість краще обирати легкі супи, каші, овочеві рагу, фрукти з низьким вмістом кислоти (наприклад, банани), трав'яні чаї, нежирне м’ясо (курка, індичка) та багато рідини (вода, теплі чаї, бульйони).
" ["source"]=> string(0) "" ["img_source"]=> string(0) "" ["sound"]=> string(0) "" ["visible"]=> int(1) ["rss"]=> int(0) ["views"]=> int(136) ["img"]=> string(65) "https://static.nasheradio.ua/nasheradio/img/info/3/43/728x382.jpg" ["small_img"]=> string(65) "https://static.nasheradio.ua/nasheradio/img/info/3/43/295x155.jpg" ["date_YMD"]=> string(10) "2025-03-14" } ["original":protected]=> array(13) { ["absnum"]=> int(343) ["title"]=> string(93) "Що не варто вживати при застуді, щоб швидше одужати" ["title_rss"]=> string(0) "" ["adate"]=> string(19) "2025-03-14 17:00:00" ["trans"]=> string(60) "shcho-ne-varto-vzhyvaty-pry-zastudi-shchob-shvydshe-oduzhaty" ["subtitle"]=> string(89) "Список того, що не варто їсти та пити під час ГРВІ" ["body"]=> string(2866) " Під час застуди та ГРВІ (гострої респіраторної вірусної інфекції) важливо не тільки вживати корисні продукти, але й уникати тих, які можуть погіршити стан або уповільнити одужання. Ось список того, що не варто їсти та пити під час ГРВІ:

Жирна та важка їжа: Смажене м'ясо, ковбаси, фастфуд.

Вони важко засвоюються і можуть викликати додаткове навантаження на організм.

Солодощі та цукор: Торти, цукерки, газовані напої.

Цукор сприяє розмноженню бактерій і може послаблювати імунну систему.

Алкоголь: Вино, пиво, міцний алкоголь.

Алкоголь зневоднює організм і погіршує загальний стан.

Кофеїн: Кава, міцний чай, енергетики.

Може спричинити зневоднення та погіршити сон, який важливий для відновлення.

Гостра їжа: Прянощі, чилі, соуси.

Може подразнювати горло та слизові оболонки.

Кислі продукти: Цитрусові у великій кількості, кислі соки.

Можуть подразнювати запалене горло.

Сирі продукти: Сире м’ясо, риба, яйця.

Під час хвороби імунна система ослаблена, і є ризик отримати додаткові інфекції.

Натомість краще обирати легкі супи, каші, овочеві рагу, фрукти з низьким вмістом кислоти (наприклад, банани), трав'яні чаї, нежирне м’ясо (курка, індичка) та багато рідини (вода, теплі чаї, бульйони).
" ["source"]=> string(0) "" ["img_source"]=> string(0) "" ["sound"]=> string(0) "" ["visible"]=> int(1) ["rss"]=> int(0) ["views"]=> int(136) } ["relations":protected]=> array(0) { } ["hidden":protected]=> array(0) { } ["visible":protected]=> array(0) { } ["fillable":protected]=> array(0) { } ["guarded":protected]=> array(1) { [0]=> string(1) "*" } ["dates":protected]=> array(0) { } ["casts":protected]=> array(0) { } ["touches":protected]=> array(0) { } ["observables":protected]=> array(0) { } ["with":protected]=> array(0) { } ["morphClass":protected]=> NULL ["exists"]=> bool(true) }

Лайфстайл Нашого Радіо: ще більше цікавого

👇 Зверніть увагу

👍 Приєднуйтесь до нас

📱 Слухайте зі смартфона

🎫 Купуйте квитки онлайн