Зараз в ефірі
Динаміки до
Зараз в ефірі
Dovi На Таран

Чому піца – найкраща літня страва

Чому піца – найкраща літня страва
04.07.2023
210
Довгоочікуване літо разом з яскравими квітами, смачними ягодами та легким одягом зазвичай приносить і менш приємне: спеку, задуху, порушення сну та режиму харчування. Щодо сну – врятує сієста, іспанський звичай спати в середині дня. А що робити, коли не хочеться ані готувати на спекотній кухні, ані їсти гарячі страви? Італійська піца - одна з найкращих страв саме для літнього меню.

Можна їсти холодною

Гаряча піца, звісно, смакує та пахне найкраще. Але холодна також прекрасно зберігає смак тіста та аромат начинки. Через теплову обробку всіх інгредієнтів готову піцу можна безпечно зберігати деякий час, найкраще в холодильнику.

Можна їсти руками

Сама назва піці походить від італійського Pizzo, що означає «загострений шматок». Тобто ця страва завжди готувалась на велику компанію і розрізалась на кілька порцій. Звісно, будь-яку страву можна куштувати за допомогою столових приборів, але руками значно легше та веселіше. Особливо це подобається дітям, які можуть перекусити, майже не відволікаючись від гри на свіжому повітрі.  



Начинки на всі смаки


Ще одна перевага піци – різноманіття топінгів. Деякі піцерії навіть пропонують замовникам самостійно скласти рецепт з наявних інгредієнтів або поєднати кілька сортів начинки на одному великому коржі. Традиційні італійські топінгі це:
  • Сир моцарела, рикота чи пекоріно, який можна додати також в бортик
  • Салямі, ковбаса, шинка чи шматочки м’яса
  • Риба, креветки, мідії та інші молюски
  • Томати, артишоки, перець, броколі, цибуля
  • Базилік, часник, інші трави, каперси
  • Гриби та яйця
Сьогодні піца — одна з найпопулярніших страв у світі, тому існує безліч національних варіантів начинки. В Індії  додають маринований імбир, баранину і сир тофу, в Японії – вугрів, восьминогів й кальмарів, у Пакистані — гострий карі, у Коста-Риці - кокоси, а у Бразилії - зелений горошок.

Користь середземноморської кухні

Доведено, що довголіттю та міцному здоров’ю сприяють кухні народів, які здавна мешкають біля моря та використовують багато овочів. Піца готується з томатним соусом, оливковою олією, травами та овочами, є багато видів начинки з морепродуктами чи рибою.  

Тісто робиться з борошна пшениці твердих сортів, яка містить багато клітковини, яка необхідна для нормалізації обміну речовин і роботи шлунково-кишкового тракту. Також обов’язковий інгредієнт піци сир – це джерело кальцію та важливих мікроелементів.

Універсальна: вдома, в піцерії, на пікніку

Пам’ятаєте вираз «Лукуллів бенкет»? Давньоримський полководець Лукул, що мешкав в Неаполі в першому сторіччі до н.е., більш відомий бенкетами, аніж перемогами у боях. «Піца а ля наполетана» вперше згадується в літописах саме як страва з меню Лукула. До речі, саме в Неаполі розташований Університет піци, до якого прямують студенти  з усього світу.

Тож, піца може бути стравою багатих та бідних, на свято та в будні. Її легко готувати вдома, ще простіше замовити в піцерії і скуштувати там або вдома чи спакувати на пікнік. Смачного і веселого вам літа!

Партнерський матеріал
object(MusicInfo_Model)#28 (21) { ["table"]=> string(4) "info" ["appends"]=> array(1) { [0]=> string(4) "date" } ["timestamps"]=> bool(false) ["primaryKey"]=> string(6) "absnum" ["connection":protected]=> NULL ["perPage":protected]=> int(15) ["incrementing"]=> bool(true) ["attributes":protected]=> array(16) { ["absnum"]=> int(68) ["title"]=> string(62) "Чому піца – найкраща літня страва" ["title_rss"]=> string(0) "" ["adate"]=> string(19) "2023-07-04 14:27:07" ["trans"]=> string(36) "chomu-pitsa-naykrascha-litnia-strava" ["subtitle"]=> string(162) "Піцу можна їсти руками, гарячою та холодною, приготувати чи замовити з різними начинками" ["body"]=> string(6765) " Довгоочікуване літо разом з яскравими квітами, смачними ягодами та легким одягом зазвичай приносить і менш приємне: спеку, задуху, порушення сну та режиму харчування. Щодо сну – врятує сієста, іспанський звичай спати в середині дня. А що робити, коли не хочеться ані готувати на спекотній кухні, ані їсти гарячі страви? Італійська піца - одна з найкращих страв саме для літнього меню.

Можна їсти холодною

Гаряча піца, звісно, смакує та пахне найкраще. Але холодна також прекрасно зберігає смак тіста та аромат начинки. Через теплову обробку всіх інгредієнтів готову піцу можна безпечно зберігати деякий час, найкраще в холодильнику.

Можна їсти руками

Сама назва піці походить від італійського Pizzo, що означає «загострений шматок». Тобто ця страва завжди готувалась на велику компанію і розрізалась на кілька порцій. Звісно, будь-яку страву можна куштувати за допомогою столових приборів, але руками значно легше та веселіше. Особливо це подобається дітям, які можуть перекусити, майже не відволікаючись від гри на свіжому повітрі.  



Начинки на всі смаки


Ще одна перевага піци – різноманіття топінгів. Деякі піцерії навіть пропонують замовникам самостійно скласти рецепт з наявних інгредієнтів або поєднати кілька сортів начинки на одному великому коржі. Традиційні італійські топінгі це:
  • Сир моцарела, рикота чи пекоріно, який можна додати також в бортик
  • Салямі, ковбаса, шинка чи шматочки м’яса
  • Риба, креветки, мідії та інші молюски
  • Томати, артишоки, перець, броколі, цибуля
  • Базилік, часник, інші трави, каперси
  • Гриби та яйця
Сьогодні піца — одна з найпопулярніших страв у світі, тому існує безліч національних варіантів начинки. В Індії  додають маринований імбир, баранину і сир тофу, в Японії – вугрів, восьминогів й кальмарів, у Пакистані — гострий карі, у Коста-Риці - кокоси, а у Бразилії - зелений горошок.

Користь середземноморської кухні

Доведено, що довголіттю та міцному здоров’ю сприяють кухні народів, які здавна мешкають біля моря та використовують багато овочів. Піца готується з томатним соусом, оливковою олією, травами та овочами, є багато видів начинки з морепродуктами чи рибою.  

Тісто робиться з борошна пшениці твердих сортів, яка містить багато клітковини, яка необхідна для нормалізації обміну речовин і роботи шлунково-кишкового тракту. Також обов’язковий інгредієнт піци сир – це джерело кальцію та важливих мікроелементів.

Універсальна: вдома, в піцерії, на пікніку

Пам’ятаєте вираз «Лукуллів бенкет»? Давньоримський полководець Лукул, що мешкав в Неаполі в першому сторіччі до н.е., більш відомий бенкетами, аніж перемогами у боях. «Піца а ля наполетана» вперше згадується в літописах саме як страва з меню Лукула. До речі, саме в Неаполі розташований Університет піци, до якого прямують студенти  з усього світу.

Тож, піца може бути стравою багатих та бідних, на свято та в будні. Її легко готувати вдома, ще простіше замовити в піцерії і скуштувати там або вдома чи спакувати на пікнік. Смачного і веселого вам літа!

Партнерський матеріал " ["source"]=> string(0) "" ["img_source"]=> string(0) "" ["sound"]=> string(0) "" ["visible"]=> int(1) ["rss"]=> int(0) ["views"]=> int(210) ["img"]=> string(65) "https://static.nasheradio.ua/nasheradio/img/info/0/68/728x382.jpg" ["small_img"]=> string(65) "https://static.nasheradio.ua/nasheradio/img/info/0/68/295x155.jpg" ["date_YMD"]=> string(10) "2023-07-04" } ["original":protected]=> array(13) { ["absnum"]=> int(68) ["title"]=> string(62) "Чому піца – найкраща літня страва" ["title_rss"]=> string(0) "" ["adate"]=> string(19) "2023-07-04 14:27:07" ["trans"]=> string(36) "chomu-pitsa-naykrascha-litnia-strava" ["subtitle"]=> string(162) "Піцу можна їсти руками, гарячою та холодною, приготувати чи замовити з різними начинками" ["body"]=> string(6765) " Довгоочікуване літо разом з яскравими квітами, смачними ягодами та легким одягом зазвичай приносить і менш приємне: спеку, задуху, порушення сну та режиму харчування. Щодо сну – врятує сієста, іспанський звичай спати в середині дня. А що робити, коли не хочеться ані готувати на спекотній кухні, ані їсти гарячі страви? Італійська піца - одна з найкращих страв саме для літнього меню.

Можна їсти холодною

Гаряча піца, звісно, смакує та пахне найкраще. Але холодна також прекрасно зберігає смак тіста та аромат начинки. Через теплову обробку всіх інгредієнтів готову піцу можна безпечно зберігати деякий час, найкраще в холодильнику.

Можна їсти руками

Сама назва піці походить від італійського Pizzo, що означає «загострений шматок». Тобто ця страва завжди готувалась на велику компанію і розрізалась на кілька порцій. Звісно, будь-яку страву можна куштувати за допомогою столових приборів, але руками значно легше та веселіше. Особливо це подобається дітям, які можуть перекусити, майже не відволікаючись від гри на свіжому повітрі.  



Начинки на всі смаки


Ще одна перевага піци – різноманіття топінгів. Деякі піцерії навіть пропонують замовникам самостійно скласти рецепт з наявних інгредієнтів або поєднати кілька сортів начинки на одному великому коржі. Традиційні італійські топінгі це:
  • Сир моцарела, рикота чи пекоріно, який можна додати також в бортик
  • Салямі, ковбаса, шинка чи шматочки м’яса
  • Риба, креветки, мідії та інші молюски
  • Томати, артишоки, перець, броколі, цибуля
  • Базилік, часник, інші трави, каперси
  • Гриби та яйця
Сьогодні піца — одна з найпопулярніших страв у світі, тому існує безліч національних варіантів начинки. В Індії  додають маринований імбир, баранину і сир тофу, в Японії – вугрів, восьминогів й кальмарів, у Пакистані — гострий карі, у Коста-Риці - кокоси, а у Бразилії - зелений горошок.

Користь середземноморської кухні

Доведено, що довголіттю та міцному здоров’ю сприяють кухні народів, які здавна мешкають біля моря та використовують багато овочів. Піца готується з томатним соусом, оливковою олією, травами та овочами, є багато видів начинки з морепродуктами чи рибою.  

Тісто робиться з борошна пшениці твердих сортів, яка містить багато клітковини, яка необхідна для нормалізації обміну речовин і роботи шлунково-кишкового тракту. Також обов’язковий інгредієнт піци сир – це джерело кальцію та важливих мікроелементів.

Універсальна: вдома, в піцерії, на пікніку

Пам’ятаєте вираз «Лукуллів бенкет»? Давньоримський полководець Лукул, що мешкав в Неаполі в першому сторіччі до н.е., більш відомий бенкетами, аніж перемогами у боях. «Піца а ля наполетана» вперше згадується в літописах саме як страва з меню Лукула. До речі, саме в Неаполі розташований Університет піци, до якого прямують студенти  з усього світу.

Тож, піца може бути стравою багатих та бідних, на свято та в будні. Її легко готувати вдома, ще простіше замовити в піцерії і скуштувати там або вдома чи спакувати на пікнік. Смачного і веселого вам літа!

Партнерський матеріал " ["source"]=> string(0) "" ["img_source"]=> string(0) "" ["sound"]=> string(0) "" ["visible"]=> int(1) ["rss"]=> int(0) ["views"]=> int(210) } ["relations":protected]=> array(0) { } ["hidden":protected]=> array(0) { } ["visible":protected]=> array(0) { } ["fillable":protected]=> array(0) { } ["guarded":protected]=> array(1) { [0]=> string(1) "*" } ["dates":protected]=> array(0) { } ["casts":protected]=> array(0) { } ["touches":protected]=> array(0) { } ["observables":protected]=> array(0) { } ["with":protected]=> array(0) { } ["morphClass":protected]=> NULL ["exists"]=> bool(true) }

Лайфстайл Нашого Радіо: ще більше цікавого

👇 Зверніть увагу

👍 Приєднуйтесь до нас

📱 Слухайте зі смартфона